Chief Officer Happiness maakt mij niet blij

by admin

Chief Officer Happiness maakt mij niet blij

by admin

by admin

Na Driekoningen mogen we elkaar volgens de etiquette geen Gelukkig Nieuwjaar meer wensen. De eigenaar van het Chinese restaurant waar ik bij in de buurt was tijdens Oud en Nieuw, vierde het nieuwe jaar enthousiast met ons mee. Nu op 16 februari vier ik graag het Chinese nieuwjaar mee en wens ik wederom iedereen een gelukkig, gezond en succesvol jaar toe! 2018, het jaar van De Hond.
In China wordt er veel belang gehecht aan de betekenis van de dierenriem. Elk dier krijgt een reeks eigenschappen toegeschreven, die de Chinezen erg serieus nemen. Of je er nu in gelooft of niet, het kan je iets vertellen over jezelf.

Geluk boven geld – Chinees Nieuwjaar

Zoals gezegd is 2018 is het jaar waarin van de Chinese dierenriem de hond centraal staat. De Hond wordt gekenmerkt door zijn trouwe, zachte en betrouwbare karakter. Je kan in ‘mensvorm’ op ‘m rekenen voor een luisterend oor en goed advies. Voor De Hond is geluk een prioriteit en dit komt zelfs vóór gezondheid, succes of geld. Maar De Hond ziet zaken nogal eens te zwart/wit en hij wil graag het laatste woord hebben. Maar van mij mag De Hond het laatste woord hebben als we daar gelukkiger van worden.

Zwart of wit?

Ik moet hierdoor denken aan de ‘Jolly Good Fellow’ van Google: Chade-Meng Tan. Gemotiveerd door zijn overtuiging dat gelukkige medewerkers beter presteren en dat geluk een gemoedstoestand is, organiseerde hij trainingen voor mindfulness op het werk. Bedoeld om medewerkers van Google te helpen “innerlijke vrede te vinden en hun verstand te zuiveren om stress en negativiteit te beheersen.” De lessen bleken zeer succesvol bij Google, wat Meng ertoe leidde een boek te schrijven wat een bestseller werd: “Search Inside Yourself.”

Goed voorbeeld doet goed volgen, want inmiddels zie ik steeds vaker vacatures voor een “Chief Officer Happiness”. Hoewel ik geloof in het feit dat mensen die goed in hun vel zitten betere prestaties laten zien, voelt zo’n functietitel bij mij aan of iemand mij en anderen verplicht gelukkig moet maken. Dan ben ik net als De Hond misschien zwart/wit, maar ik geloof daar niet in. Sterker, het zou mij niet verbazen als een dergelijke functietitel averechts werkt. Mijn kinderen leer ik dat we het niet altijd iedereen naar de zin kunnen maken, maar dat je iets voor elkaar over moet hebben. En als hun geluk uitsluitend in de handen van mij als ouder liggen, voelt het of ik faal. Ik heb het geluk gehad twee gezonde kinderen op de wereld te mogen zetten. En nu kan ik niets anders doen dan ze leiden en begeleiden in hun ontwikkeling. En hopen dat ze hun innerlijke geluk vinden.

Invloed op geluk

Geluk is niet iets is dat je kunt ‘najagen’. Het enige dat je kunt doen is jezelf in de juiste situatie proberen te brengen waarin jij je prettig voelt! Stel je verwachtingen van perfectie bij en besef dat jij zelf verantwoordelijk bent voor jouw gedachten en gemoedstoestand. Je bent kapitein van jouw eigen schip!

Investeren in het geluk van medewerkers is een slimme zet. De opper chief van elke organisatie zou al zijn chiefs daarom verantwoordelijk moeten maken voor het prettig voelen in de werkomgeving en daarmee bijdragen aan het geluk van ieder individu.

En als ik dan toch het laatste woord mag hebben: ik wens iedereen heel veel geluk, iedere dag weer!

Mijke Vossen
mvossen@optimus-acorro.nl

Top