Elke topprestatie is teamwerk

by admin

Elke topprestatie is teamwerk

by admin

by admin

Optimus Acorro volgt als sponsor nauwgezet de prestaties van Esmée Haen. Wie zul je je afvragen? Esmée is met haar 9 jaar een aanstormend talent in de karts. Recent stonden wij dan ook op de tribune om haar in levenden lijve te zien strijden op circuit “De Landsard” in Eindhoven. Wat spannend was het, en wat reed ze briljant! Vanaf P5 knokte ze zich terug naar P2. Helaas moest ze de tweede plaats in de laatste ronde weggeven en kwam daarmee op P3. Op naar de finish!

EsmeeHaen Benschop fotografie

Benschop fotografie

Eerste podiumplaats in zicht

Dit zou haar eerste podiumplaats tijdens een NK-wedstrijd worden en dat is voor een nieuwkomer ongekend goed. Helaas met de finish in zicht maakte een concurrent een fout en door een botsing werd Esmée van de baan gereden. Knap hoe ze alsnog als vijfde finisht, maar wat een intense teleurstelling.
Topsport vraagt om doorzettingsvermogen, vechtlust, positiviteit en goede (race) skills. En het vraagt steun van de mensen om je heen. Ze had een perfecte race gereden, maar dat alleen was niet genoeg. Een topresultaat wordt uitsluitend behaald als er een topprestatie is geleverd; alle randvoorwaarden er omheen kloppen en ook de factor geluk niet ontbreekt.

Topsport is teamspirit

Esmée Haen heeft laten zien dat ze het echt in zich heeft! Ze heeft dan ook niet voor niets die dag de pittalk award gewonnen: Een interview en haar stralende lach in het blad START ’84 autosportmagazine.
Esmées grootste droom is formule 1 coureur worden. Geweldig dat nu ook de lokale Jumbo (Ten Brink Food Group uit Alphen a/d Rijn) haar sponsort, zoals Jumbo Nederland haar grote idool Max Verstappen.
Een topsporter kan niet zonder sponsoren. Optimus Acorro is sponsor van Esmée, maar haar echte sponsoren zijn haar ouders! Het is schitterend om te zien hoe haar ouders haar onvoorwaardelijk steunen in het bereiken van haar doelen. Het vraagt veel van een gezin waarin een kind topsport beoefend. Het bereiken van haar droom is dan ook een echte teamspirit.

Ook bedrijfsleven is topsport

Kernwaarden uit de topsport vind je ook terug in het bedrijfsleven. Het gaat om doelen stellen, keuzes maken, grenzen opzoeken, obstakels overwinnen, discipline en vooral kansen benutten. Een topsporter die het geluk heeft goed te worden begeleid, heeft een team om zich heen nodig. En ook in het bedrijfsleven gaat het om het gezamenlijk bereiken van een topresultaat. Het leveren van een goed resultaat in een kort tijdbestek vraagt om een gedreven en gezond team. Het vereist de juiste mindset, goede voeding en ontspanning op zijn tijd. En uiteraard vraagt het om veerkracht en een enorme dosis motivatie. Telkens je grenzen verleggen en verwachtingen overtreffen.

Wij kunnen helpen

Optimus Acorro draagt hier ook aan bij. Wij helpen bedrijven en medewerkers wendbaar maken in het bereiken van hun doelen. Benieuwd hoe wij jouw team daarbij kunnen ondersteunen en je kunnen helpen om de minder presterende spelers te laten groeien? Maak een vrijblijvende afspraak; we praten je er graag over bij.

Mijke Vossen
Partner Optimus Acorro
mvossen@optimus-acorro.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top