30 juni 2018; de 9e jaarlijkse viering van social media!

Social media

by admin

30 juni 2018; de 9e jaarlijkse viering van social media!

Social media

by admin

by admin

Wat moeten wij vandaag de dag zonder social media? Het geeft ons de meest actuele informatie en maakt het mogelijk om specifieke doelgroepen te bereiken. Ook bedrijven maken veel gebruik van social media om te adverteren voor potentiele klanten of om vacatures uit te zetten via transparante recruitment platforms, zoals LinkedIn.

Gevaar

Social media is niet altijd rooskleurig. Berichten zijn heel snel verspreid, iedereen heeft er vervolgens direct een mening over, het vermindert je privacy, en het werkt verslavend voor veel mensen om actuele informatie bij te houden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBR) was in 2017 zelfs 1 op de 3 jongeren verslaafd aan social media door angst om dingen te missen.
Gevaren bestaan ook voor bedrijven. Werknemers kunnen een bericht plaatsen met geheime informatie of conflicterend met waarden van het bedrijf, met reputatieschade tot gevolg. En als deze berichten eenmaal op social media staan kun je ze niet meer heel eenvoudig verwijderen.

Wat kunnen bedrijven doen om gevaren van social media te beperken?

• Geef medewerkers richtlijnen voor het gebruik van social media (beleid/workshop).
• Maak medewerkers bewust van de impact van (negatieve) berichten op social media en de gevolgen voor privacy, mede met het oog op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Persoonsgegevens mogen niet zomaar gedeeld worden.
• Zorg dat medewerkers werk en privé op social media gescheiden houden.
• Stel regels op voor privé gebruik van social media onder werktijd, gelet op arbeidstijdverspilling en het verspreiden van virussen op werkcomputers.
• Digitale veiligheid staat voorop. Zorg voor goede virusscanners en malwarebeveiligingen op werkcomputers. Dit is ook meteen een technische maatregel om aan de AVG te voldoen.

Zet social media naar je eigen hand

Nadat je de gevaren van social media met bovenstaande acties beperkt hebt, is het tijd om social media in je voordeel te gebruiken. Social media kan gebruikt worden als databron voor HR analytics, intern en extern 1). Denk hierbij aan het ontdekken van patronen op social media en inzicht krijgen in de vraag van de markt. Ook kan social media gebruikt worden als platform om een survey uit te zetten. De Big Data op social media is altijd up to date, maar let wel op mogelijk fake news.

Vier social media day!

Hoe je het beste social media day kunt vieren? Dat is helemaal aan jou. Start een hastag, update je status, of post een foto. Wat je ook doet, je zult niet de enige zijn. Vier jij Social media met ons mee? Volg ons dan op LinkedIn!

Heb je vragen/opmerkingen. Mail ons via info@optimus-acorro.nl of bel 010-210 44 46.

1) Njoni, B.M. & Kibe, A. (2016). Social Media Analytics for Human Resource Management using Association Rule. International Journal of Advanced Research in Computer Science and Software Engineering, 6(10), 313-317

Top