Wat is je talent, waar ben je goed in?

Het talent van Tom Dumoulin

by admin

Wat is je talent, waar ben je goed in?

Het talent van Tom Dumoulin

by admin

by admin

Ondanks de zomerse warmte hebben veel Nederlanders op zondag 28 mei Tom Dumoulin de eindzege van de Giro d’Italia zien binnenhalen. De Giro is na de Tour de France de meest prestigieuze wielerronde ter wereld en het was een Nederlander nog nooit gelukt om deze te winnen.

In een wedstrijd met zoveel teams, meerdere kanshebbers op de zege en het (al dan niet eerlijke) steekspel van de ploegleiders moet je uit het goede hout gesneden zijn om in de roze trui te rijden en na drie weken de bokaal op te mogen tillen. En niet te vergeten: je moet beschikken over uitzonderlijke talenten. Tom Dumoulin wist die talenten te combineren met de absolute wil om te winnen. Hij is werkelijk een zeer bevlogen talent.

Bevlogenheid

De Week van de Bevlogenheid komt eraan, namelijk van 12 tot en met 16 juni. Hierbij zou ik Tom Dumoulin willen voordragen als de mascotte van de Week van de Bevlogenheid. Bevlogenheid is namelijk een competentie die mensen, ook zonder aangeboren talenten, tot winnaars maakt en niet laat opgeven voordat de eindstreep is bereikt. Tegelijkertijd zijn er veel talenten die bevlogenheid missen waardoor ze niet het maximale uit hun carrière halen.

Ook een werkgever is op zoek naar bevlogen talenten, zoals Dumoulin. Op zoek naar medewerkers die de juiste combinatie van competenties meebrengen, maar ook de geestdrift en het vuur om het hoogst haalbare te bereiken. Die talenten zijn helaas schaars. Misschien is het maar goed, want je kunt geen team formeren met uitsluitend medewerkers met zo’n profiel. Een kopman heeft namelijk behoefte aan een meesterknecht, een wegkapitein en de juiste mannen om hem in de juiste positie te brengen en houden. Werkgevers proberen het gemis aan de juiste competenties te compenseren. Door mensen te trainen, op te leiden en bij te brengen welke procedures men moet volgen door middel van lessons learned sessies na ieder afgesloten project. Wat ik nu jammer vind, is dat men zich zo vaak richt op de talenten die ontbreken in plaats van de aanwezige talenten maximaal gebruiken en verder ontwikkelen.

Trainen en opleiden

Wanneer ik trainings- of opleidingssessies bij klanten bijwoon hoor ik vaak vragen aan de deelnemers, wat ze zouden willen leren. “Ik ben niet goed in projectmanagement, Ik weet niet zoveel van Finance, Leidinggeven ben ik niet ervaren in”. Allerlei competenties die niet of onvoldoende aanwezig zijn.
De vraag die ik liever stel is: “wat is je talent, waar ben je goed in?” Dan gaan we dát talent nog verder aanscherpen, jouw USP (unique selling point) nog beter maken. Zodat je jouw schaarse talent efficiënt inzet om de business van de organisatie te laten groeien. Daarom pleit ik ervoor dat organisaties – tijdens coachings- of beoordelingsgesprekken en talent reviews – talenten in kaart gaan brengen. En effectief gaan investeren in de sterke punten van medewerkers. Een bakker leert liever nóg lekkerder brood bakken dan beter de administratie doen. En zeg nou zelf: jij investeert toch ook liever in iets wat je leuk vindt en waar je goed in bent!?

Tom Dumoulin heeft zijn eigen team, maar wil je weten hoe we jouw organisatie kunnen helpen met het vergroten van het rendement van bevlogen talenten? Neem rustig contact op met Optimus Acorro. Performance. By People.

lpolman@optimus-acorro.nl
partner Optimus-Acorro

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top